Suurvallat suunnittelevat ohjusiskuja Syyriaan. Miten pystyvät elämään iskujen alueella asuvat ihmiset? Nukkuvatko, ovatko löytäneet suojapaikkoja, mistä saavat ruokaa iskuja odottaessaan? Siellä on lapsia, vanhuksia, nuoria, aikuisia. Kuinka he kestävät? Nyt ilmoitetut iskut on tehty. Osuivatko ne vain evakuoituihin sotilaskohteisiin? Harvemmin pitkän sodan iskuista on ilmoitettu, vaan tuho on tullut yllättäen ja läheltä. On vaikea yrittää kuvitella, miten tällaisen vuodesta toiseen jatkuvan sodan ja kuoleman jaloissa voidaan elää. Suurvallat käyvät omia taistelujaan ihmisten päiden päällä eikä sodan loppua näy.
Itse olen tänä talvena niin herkistynyt jännityksille, että ennen viihdyttäneet murhamysteeritkin jäävät katsomatta ja lukematta. Remppa vai muutto riittää probleemaksi. Tosielämän riskit ja uhat lähellä ja kaukana tulevat kaikilta kanavilta vastaan.
Koko aamun on toimittaja ja tv-ohjelma toisensa perään pöyhinyt iskun merkitystä, vähemmän oikeutusta. Sitäkin kun voisi pohtia. Ei sillä, etteikö kemiallinen isku siviileihin kohdistettuna olisi väärin. Mutta sillä, kun sodat ei sotimalla lopu, näkeehän tuon seitsemättä vuotta jatkuneesta konfliktista alueella.
VastaaPoistaTavallinen ihminen ihmettelee, eikö kansainvälinen yhteisö yhteisvoimin millään keinoin voisi lopettaa sotaa. Ja siellä ne ihmiset elävät, jotka ovat jäljellä. Heidän elämänsä on totaalisesti muuttunut, niinkuin kaikkialla sodan keskellä. Kyllä ihminen on vaarallinen olento.
PoistaUutisten mukaan damaskolaiset eivät olleet moksiskaan Trumpin ohjuksista.
Poista