torstai 10. elokuuta 2017

Isuntuvalla

-No nyt on hyviä uutisia, veljesi saa paikan Isuntuvalta, sanottiin puhelimessa.Tämä käynnisti sisareni ja minun kaksipäiväisen muutto-operaation. Veljen tavarat siirtyivät sisaren autossa edellisen palvelukodin varastosta uuteen nättiin huoneeseen, jossa nosturi on valmiina katossa.. Monta keikkaa piti tehdä, mutta muuta kuljetusta ei tarvittu. Ostoksiakin tehtiin: kaksi tukevaa tuolia kirpputorilta vieraitten istuttavaksi, matto niiden alle, uusia lakanoita ja pyyhkeitä. Päivät olivat lämpimiä ja hiki pinnassa kannettiin. Eilen tulivat huonekalut, kirjat, taulut, vaatteet, hoitotarvikkeet paikoilleen, talvivaatteet yläkomeroihin, valokuvat laatikkoon, televisio ja radio valmiiksi. Hyvin kaikki mahtui, vaikka ensin säilytystilat tuntuivat pieniltä. Ikkuna on avoimesti etelän suuntaan, joutomaalle, kadulle ja muihin palvelutaloihin. Verhot ja erikoispatja puuttuvat vielä. Kaikki piti tehdä ennen veljen tuloa, koska hän ei siedä mitään puuhaamista huoneessa. Välillä tuli mieleen kysymys, että kukahan nämä tavarat sitten joskus taas hoitaa pois.

Veli on maannut sairaalassa neljä kuukautta, enimmäkseen maannut, koska ei aina ole voinut tai halunnut nousta pyörätuoliin. Mukaan tarttui sairaalabakteeri ja uusia haavaumia. Tänään hoitajien on tarkoitus viedä hänet pyörätuolilla sairaalan lähellä olevaan palvelutaloon. Jännittää, kuinka siirto onnistuu, koska eilen hän sanoi: -En mene. Ei hän halunnut keskustella asiasta (turpa kiinni!). Me siskot olisimme kertoneet enemmän uudesta paikasta ja puhuneet jännittämisestä, mutta hän halusi nukkua. Voi kun hän alkaisi sopeutua ja piristyisi muutoksesta. Paikka vaikutti oikein mukavalta ja hoitajat iloisen ystävällisiltä.

Vielä on tekemättä kaikki virallinen puoli: maksutiedot, osoitteenmuutos, lehtien käännöt. Hoidan ne heti, kun saan asianmukaiset paperit ja kun hänet varmasti on saatu perille. Toivottavasti ne sujuvat ilman suurta takkuamista.

Isu tarkoittaa täällä isoäitiä ja isuntupa isoäidin taloa. Tämä Torppani oli meille lapsena myös isuntupa.Taloa alettiin kutsua isun mukaan, koska isoisä kuoli paljon aikaisemmin kuin isoäiti.

2 kommenttia:

  1. Voi kun hyvä, että asia nyt järjestyi!! Kunpa vaan muutenkin menisi kaikki hyvin!! Voimia siskoksille❤️❤️❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos käly. Kyllä hänet on eilen kunnialla saatu perille ja oli alkanut katsella tuttuja tavaroitaan.

      Poista