maanantai 4. marraskuuta 2019

Mitä veisuuta!

Tulipa oikein Lapuapäivä. Oli  seurakuntaviikon päätöspäivä ja herättäjän kirkkopyhä. Kirkossa messu, opistolla lounas ja seurat. Olin sisareni seurassa ja tapasin monia tuttujani. Ensin emerituspiispa Laulaja piti kiinnostavan esitelmän kohtuullisuudesta, sitten Salla Ranta älyllisen pohdiskelun häihinkutsttujen vertauksesta. Opiston ihana kuoro esitti virsisovituksia. Virrenveisuun aikana kirkossa ja opistolla oli ilo kuunnella upeata mieslaulua lähipenkeistä. Muualla en ole kuullut moniäänistä penkkiveisuuta. Kuoroissa laulavat saattavat innostua laulamaan muita ääniä. Silloin tuntuu kuin olisi kuorossa laulamassa, vaikkei minulla ääni juuri kuljekaan.

Pyhäinpäivänä olimme illalla kotikylän kaunissa, kodikkaassa kirkossa. Oli hyvä istua lapsuuden kotikyläisten keskellä jakamassa pyhäinpäivän tuntoja. Puhelimme äsken vaimonsa menettäneen tutun miehen, koulukaverini pikkuveljen  kanssa. Monet menivät hänen vierelleen. Kunpa se hetki olisi hetkeksi lieventänyt hänen tuskaansa ja muistokynttilä vienyt lohtua kotiinkin. Vaikeinta hänelle on mennä tyhjään kotiin.

Sunnuntai-iltana oli isossa kirkossa vielä Petri Laaksosen konsertti.  Kirkko oli täpötäysi. Jotenkin en ihastunut erityisemmin, vaikka esitykset olivat hyviä. En erottanut kunnolla minulle vieraiden laulujen sanoja. Kaunein oli äidin muistolle tehty pianosävellys, joka äidin toivomuksesta alkoi Karjalan kunnailla- sävelin. Alkoi väsyttää, sydän muistutti rajoistaan. Päivä oli täysi.

Aamulla mielessä hyrisi: "Täällä Pohjantähden alla taivas täyttyy purppuralla.Siitä suojakseni peiton minä itselleni saan." Niissä tunnelmissa nousin junaan.

I

4 kommenttia:

  1. Tällaisilla sukelluksilla omiin sielunmaisemiin on syvä merkityksensä.
    Jäi kiinnostamaan kuvan tarina?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näihin paikkoihin liittyvät myös veljen ja miehen hautajaiset. Mielen pohjalla liikkuneet muistot alkoivat illalla jo painaa sydäntä. Kuva on kortista, jonka eräs blogiystävä lähetti vaikeana aikana.

      Poista
  2. Tuli tässä mieleen laulusta " maa on niin kaunis, kirkas Luojan taivas,ihana on sielujen toiviotie..." Ulkona on kirkkaan sininen taivas ja huurteessa olevat koivut näkyvät myös tästä ikkunasta,josta ulos katson. Ikkunaan olen jo laittanut 2 kullan väristä enkeliä ja paperitähden.Ihana,että pääsit käymään messussa. Herran pöydässä olen itse saanut kuin uutta voimaa jaksaa taas: on ihmeellistä Jumalan armoa se, miten Jeesus Kristus on antanut verensä ja ruumiinsa meidän syntiemme sovitukseksi.Jumalan armo ja hoitava rakkaus saakoon koskettaa sydäntäsi kun seuraavan kerran Herran pöytään polvistut: siinä on monta yksinäistä, mutta Kristuksessa Jeesuksessa saamme Jumalan lapsina kokea Pyhän Hengen yhteyttä.Taivaan Isän siunausta sinulle.

    VastaaPoista