keskiviikko 12. toukokuuta 2021

Lomakohde

Olen päässyt tutustumaan kotimaalomailuun Vierumäellä. Majailen etätöitä tekevän pojanperheen kanssa hyvinvarustetussa chaletissa. Vieraskieliset nimet periaatteessa kyllä ärsyttävät tässä niinkuin  ruokienkin nimissä, mutta kiva rivitalohuoneisto tämä on. Alueella on urheiluopiston lisäksi laajat golfkentät ja muita aktiviteetteja. Mökkejä ja huoneistoja on isot alueet, näyttää olevan suosittu paikka. Tällaiselle lomailulle on tyypillistä aktiviteettikeskeisyys, sellainen mikä ei ole kevätsiivousta, klapintekoa, pihanhoitoa, katon korjausta, matonpesua, saunanlämmitystä, omaisuuden valvontaa. Perusmökkikansalle on tärkeätä omistus ja oman tontin rauha, toisille harrastukset ja vaivattomuus. Näen tämän muodon edut, mutta taidan olla perinteistä lajia. Karavaanarit, veneilijät, mitähän kaikkia lomailun muotoja onkaan. Helpoimmat järjestelyt on niillä, jotka lomailevat kotona, tekevät vain lyhyitä vierailuja sukulaisiin, kulttuuritapahtumiin jne tilanteen mukaan ja. Minun lapsuudessani lomailua ei tunnettukaan. Eläkeläisellä ei tietysti ole lomaa, mutta vaihtelua voi kaivata.
Tulin maanantaina absurdeissa tunnelmissa. Kävin nimittäin viikonloppuna koronatestissä, kun oli vähän kurkkukipua. Tulos ei tullut ennen bussini lähtöä. En uskonut tartuntaan ja lähdin, kun sovittu aika koitti. Bussissa tunsin itseni vuoroin rikolliseksi tai kaduin, että menin minimaalista oireista koko testiin tai kaduin lähtöäni. Perillä hiippailin maskin peitossa etäällä muista ja enimmäkseen ulkona, kunnes tekstiviesti tuli. No pääsin vapauteen, kun negatiivinen vastaus tuli.  On silti vähän ristiriitainen olo. Eihän korona ohi ole, sairaaloissa on jatkuvasti kymmeniä vakavasti sairaita ja bussissa voi saada tartunnan.

 Lapsenlapsi oli kasvanut paljon yhdeksässä kuukaudessa. Olen pyöräillyt ja käynyt uimahallissa tämän väsymättömän energiapakkauksen, iloisen västäräkin sekä äitinsä kanssa. Nyt hän jatkoi isänsä kanssa pyörälenkille. Minä makailen ja tunnen rajallisuuteni. Katselen puita ja nurmikoita, jotka vihertyivät päivässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti