sunnuntai 16. toukokuuta 2021

Pilvet

Kesään kuuluu myös pilvien seuraaminen. Poutapilvet tuovat kesäisen tunnelman paremmin kuin armottoman pilvetön helletaivas. Jälkimmäisestä jätti ikävän muiston kesä 2018. Pilvet tuovat vaihtelua kesäpäivään. Uhkaavat sadepilvet heinänkorjuupäivän taivaanreunalla ovat ydinmuisto. Ukkospilvet tekivät minut aivan sairaaksi 14-vuotiaana. Seuraavan vuoden toukokuussa rukoilin polvillani vintin lattialla salaa muilta, että pelkoni otettaisiin pois. Se tapahtui! Nyt seuraillen mielelläni pilvitapahtumia. 
Olin aivan poikki, kun palasin perhevisiitiltä kuumassa bussissa. Eilen virkistyin pyöräilemään. Tämän päivän pyöräretkelle rajaa toi kaukainen jyrinä. Keski-Suomen maisemissa, lintujen helskeessä on kiva ajella, kunhan hyväksyy vastamäkien pyöräntalutuksen ja ehtii kotiin ennen ukkosadetta. Sähköpyörälle olisi täällä käyttöä.

2 kommenttia:

  1. Täällä toinen pilvitaivaan ystävä! Samoja muistoja heinänkorjuuajalta lapsuusmaalla, ukkospilvi siivitti kummasti sitäkin puuhaa. Minulla
    on myös ukkoseen liittyvä rukousmuisto. Olin jotain 9-10v ja olin pienemmistä serkkutytöistä vastuussa, kun menimme hellepäivänä uimaan puolen kilometrin päähän lammelle. Ukkonen nousi äkisti murahtelemaan (pelkäsin eniten sitä ääntä). - Nyt tytöt juostaan kotiin ja äkkiä, sanoin ja mielessäni rukoilin Taivaan Isää, ettei alkaisi sataa ennen kuin ollaan kotona. Juoksimme metsän läpi ja juuri, kun ehdimme kotipihaan, putosivat ensimmäiset sadepisarat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotkut asiat jäävät muistiin elävinä, ovat varmaan olleet vahvoja kokemuksia. Niin paljon on unohtunut.

      Poista