torstai 22. helmikuuta 2018

Aurinkomme ylösnousi,

paistaa voitto  vuorella. Tämä virsi nousi mieleen, kun äsken aurinko nousi loistavana Kanavuoren päälle kirkkaalle pakkastaivaalle ja levittää loistonsa suoraan ikkunoistani sisään. Pimeän talven jälkeen valo on niin tervetullutta. Jospa valo alkaa antaa voimiakin. Lankomiehen vierailu ja pieni sukulounas virkistivät mieltä.
Verenpainelääkitys on helpotuksekseni pitänyt edelleen. Ehkä kroppa alkaa tottua sen muihin vaikutuksiin. Luulin, että nyt olisi kaikki hyvin, mutta ei nyt ihan niin ole. Muuta pientä probleemaa riittää - pyyhin pois kirjoittamani kuvauksen. Illat ovat helpoimpia aikoja, oikeastaan leppoisia television tai kirjan seurassa. Verikokeiden mukaan olen huippukunnossa. Uudenlaisia  kokeita on otettu, parin viikon päästä on vastaanotto. Tänään on hammaslääkäri.
Lueskelin vähän Arto Pietikäisen  kirjaa Kohti arvoistasi, jossa kerrotaan hyväksymisterapiasta. En jaksa ryhtyä tekemään tehtävälistoja, mutta yksi esimerkki jäi mieleen. Mies suri sitä, ettei pääse koskaan kalaan, kun hänellä on jatkuvia kipuja. Ohje on, että pitää suuntautua kipujen kanssa kalalle menoon eikä odottaa, että pääsisi sinne kivuttomana niinkuin ennen.
On se merkillistä, miten aamuyöllä mieli kaivaa huolitehtäviä esiin. Kuinka lapset osaavat hoitaa käytännön asiat ja laskut, kun kuolen, miten pääsevät alkuun? Miehen jälkeen asiat hoituivat kotipaikkakunnan pankissa selkeästi ja silti tuntui vaikealta. Miten valmistelisin asioita? Kuinka pitäisi hoitaa se tätien haudanhoitotili, jonka valtakirjasta puuttuu tilin lopetus, asiasta soitettiin pankista. Pitäisi päästä sinne paikalle perehtymään asiaan. Toimita talosi, tuntuu olevan mielen teemana varsinkin keskellä yötä. Laitanko toisen hautausmaan haudat nyt seurakunnan hoitoon, jos en pysty hoitamaan niitä niinkuin tähän asti? Veljellä on ollut veristä oksentelua, syy ei ole selvinnyt tutkimuksissa. Onko teillä tällaisia yöherätyksiä? Tähän asti olen luottanut omaan toimintakykyyni, nyt epävarmuus muuttaa asioita. Tiedän ohjeen: kirjoita asiat ja suunnitelmat paperille päiväsaikaan. Kai pitää ottaa asia kerrallaan ja luottaa, että asiat hoituvat ajallaan, minulta tai muilta.

J.K. Olen tänä aamuna hoitanut/varmistanut useamman aiheeseeni liittyvän pankkiasian, vaikka sydämen kohdalla tuntuu oudolta. Sain hyvää palvelua. Huolet vähenivät, kirjoitin ohjeet.  Hyvä minä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti