perjantai 6. huhtikuuta 2018

Lääkärissä

Pääsin kuin pääsinkin päivystykseen, kun kuvasin sydänoireitani varaushoitajalle. Sydänfilmi oli onneksi ok, pulssi matala. Virolainen naislääkäri oli kuuleva ja paneutuva, vaikka oli kiireinen päivystysaika. Hän katsoi verenpainelistaani ja piti arvoja liian matalina hyvän toimintakyvyn kannalta, etenkin 60 paikkeilla pysyttelevää alapainetta ja sen alle pyrkivää sykettä. Ikääntyessä suonet jäykistyvät, jolloin yläpaine kohoaa ja alapaine laskee. Sitähän minulla ilmenee.
 Statiinilääkitykseni puolitettiin, kun kolesteroliarvot ovat matalat (kok. 3,2) ja hyvä kolesteroli on korkea. Muut lääkärit eivät ole vähennystä hyväksyneet riskien takia. Huomasin itse apteekin tuoteselosteesta, että verenpainelääkkeeni kanssa ei saa syödä niin suurta annosta kolestrolilääkettä kuin olen kuukausia käyttänyt. Verenpainelääkkeet ajoitettiin eri tavalla, mutta ei vähennetty. Pitää varmaan itse vähennellä, jos arvot menevät alemmas. Nyt pitää edelleen jaksaa mittailla ja seurata tilannetta. Saa nähdä, muuttuuko mikään. Sairauskeskeistä tämä elämä väkisinkin on.
Lääkäri kehoitti varaamaan uuden ajan ja laittoi lähetteen laboratoriokokeisiin. Toukokuun lopulla on nyt vastaanottoaika. Se tuo jatkuvuuden tunnetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti