perjantai 12. lokakuuta 2018

Jotain kaunista

Kun elämä on hankalaa, on tärkeätä etsiä jotain kaunista tai tehdä jotain sellaista. Pitää lähteä ulos katselemaan syysruskan keltaista ja punaista loistoa auringonpaisteessa. Tai tehdä iloisen väriset sukat lahjaksi tai itselle ja koota langanlopuista lapaset.
Minua rasittaa viime päivinä pahentunut närästys, mikä alkoi vuosi sitten vähän ennen sydänoireita. Menin eilen yksityiselle alan erikoislääkärille, mutta tulin tyhjän kanssa pois. Tai laskun kanssa. Ohjeena vain enemmän Somacia, mikä tuntuu lisäävän kurkun poltetta. "Ei missään tapauksessa", kun kysyin uutta castroskopiaa vuoden takaiselle. "Tuolle linjalle en ollenkaan lähde", vastasi tämä castrokirurgi, kun kysyin, voisiko närästys olla psykosomaattista.
Pian alkavat onneksi kaktukset kukkia.

4 kommenttia:

  1. Ajattele, miten ihanaa väriterapia-aikaa elämme nämä syysviikot. Ja luonnon värit ovat ihan ilmaisia kaikille!
    Ja hei, närästys ei ole psykosomaattista, vaikka sanotaankin jostain asiasta, että se 'närästää'. Kaupungissa on varmasti joku ravitsemusterapeutti, jolle voisit näyttää ruokapäiväkirjasi. Ravitsemusasiantuntijalla voisi olla sellaista tietoa, jota erikoislääkäriltä ei saa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruokavalio on jo niin karsittu, ettei tahdo tietää, mitä söisi. Alkaa jo tulla kademieli niitä kohtaan, jotka voivat vapaasti syödä ja herkutella. Tilanne paheni heti kaupunkiin tultuani. Ei näistä ole kiva kirjoitella. Yksi lukijaystävä kehoitti, että kirjoita vaan, lukee mielellään, kun itselläkin on monenlaista vaivaa.

      Poista
  2. Luin juuri huomattavasti nuoremman blogistin närästysvaivasta. Keskuteluketjusta kävi ilmi että yksi ja toinen vastaajista oli ollut tai oli menossa castrokopiaan. Aika yleinen vaiva.
    Minuakin se aikoinaan vaivasi. Koin ihmeparanemisen kun sanoin itseni irti vakityöoaikasta. Eli taisi minulla olla harmistusnärästystä... Mut tosi kelju vaiva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minä aika lailla pulassa olen tämän kanssa. Ohje iltasomacista sai aikaan ilta-ja yöpoltteen, mitä ei ole ollut. Hyvät neuvot olisivat arvossa.

      Poista