keskiviikko 12. kesäkuuta 2019

Kuusenkerkkiä

Onkohan tuota luonnonyrtti-informaatiota ollut liikkeellä enemmän, kun minut tavoitti nyt (vasta) kuusenkerkkätietouskin? Siis kuusenkerkkä on maistuva, hyvänmakuinen ja erittäin paljon hyviä ominaisuuksia ja vaikutuksia omaava lähituote, jota vanha kansa on käyttänyt moniin tarkoituksiin. Ei meillä kyllä siitä mitään tiedetty eikä naapureissakaan. Joskus olen kulkiessani pureskellut ja sylkäissyt pois.

Tänään kokeilin, lähimaastosta kun löytyi vielä runsaasti kuusen vaaleanvihreitä uusia, kauniita  kasvuja. Juhannukseen mennessä ne tummuvat ja kovettuvat neulasiksi. Tein teetä, haudutin, panin vähän hunajaa. Se oli hyvää, lempeän hyvänmakuista ilman hunajaakin. En laittanut aivan kiehuvaa vettä, etteivät C-vitamiini ja muut ravintoaineet tuhoutuisi.  Netistä löytyi monenlaisia ohjeita, esim. keitetään tuntikausia siirapiksi. Mitähän niitä vitamiineista on silloin jäljellä? Panin pakastimeen jonkin verran. Ei kai tätäkään pidä kovin paljon nauttia, kohtuus niinkuin muussakin. Astmaatikolle ei kuulemma sovi eikä hartsiallergisille.

2 kommenttia:

  1. Olipas hauskaa, kun täällä oli uutta tekstiä, kun sattumoisin tulin katsomaan! Mukavaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos viestistä! Mummanpesä avautui näköjään, kun toukokuun puolivälissä muutin maalle. Muita muuttajia kattojen alle ei ole tullutkaan, ei yhtään pääskynä joita ennen aina oli.

      Poista