perjantai 30. elokuuta 2019

Apteekkiasiaa

Ostin reseptivapaita Posirex Honey-Lemon imeskeltäviä kurkkutabletteja. Kotona luin tietoa potilaalle- paperia.
Imeskelytabletteja saa antaa yli kuusivuotiaille joka toinen tunti. Muut lääkevalmisteet: " Kerro lääkärille tai apteekkihenkilökunnalle, jos parhaillaan käytät, olet äskettäin käyttänyt tai saatat käyttää muita lääkkeitä. Yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa ei ole kuitenkaan todettu." Voi kun en lukenut apteekissa, pitääkö minun mennä takaisin apteekkiin kertomaan, että otin aamulla Primaspania, voinko nyt ottaa Posirexiä? Tässä on lääkelistani, mitä tehdään? Vai pitäisikö soittaa lääkärille eli pyytää  soittoaikaa? Mitähän minulle vastattaisiin?😳

2 kommenttia:

  1. Olen luonut sellaisen suhteen toiseen kaupunkimme apteekeista, että kyselen aina kaikki uudet lääkkeet tarkkaan. Reseptivapaista, joita myyvä apteekkiapulainen ei aina tiedä yhteisvaikutuksista, pyydän kysymään farmaseutilta tai proviisorilta itseltään. Antavat tosi mielellään vastauksia kaikkiin kysymyksiin ja tietävät joskus lääkäriä paremmin lääkeasiat. Heillähän on pääsy vakituisten potilaidensa tietoihin Kanta.fi:n kautta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu, niinhän minäkin teen, ja se on hieno palvelu, mutta huvittavaa tässä ohjeessa oli se, että yhteisvaikutuksia ei ole todettu. Ei niitä silloin apteekin tiedostoistakaan löydy.

      Poista