sunnuntai 8. syyskuuta 2019

Superfood nokkosensiemen

Kun chiansiemeneni loppuivat, tuli mieleeni katsoa, mitä nokkosensiemenistä sanottiinkaan, olin sen ohittanut aiemmin. Nokkoslehtijauhetta tein keväällä, mutta nokkosensiemen tuntuu aika pelottavalta. No mutta sehän on oikein superfood, jos selosteita uskoo! Ja miksei uskoisi, jos uskoo kaukaa tuodun chiansiemenenkin ravintoarvoihin.
Blogista eilistä ja paistoa löysin korjuuohjeita. Helppoa se on: Hansikkaat kädessä riipii tai lypsää vihreitä siementerttuja sankoon, nyppii pois lehtiä ja levittelee sopivaan paikkaan kuivamaan, minulla tietysti se on hellankansi. Hiukan hypäytti, kun aluksi joukko pieniä eläväisiä vilisti pakoon eri suuntiin, mutta helposti ne sai talouspaperilla poistetuksi paperilta.

Parissa päivässä siementertut tuntuivat niin kuivilta, että rutistelin niitä sormissani ja siivilöin salaattisiivilällä. Ne eivät maistu juuri miltään tai hiukan miellyttäviltä ja ovat pehmeitä. Laitoin jo niitä riisin joukkoon. Vain teelusikallinen päivässä.
Hain jo lisääkin ja totesin, että olen niitellyt niitä niin, ettei enää juuri löytynyt. Viljelypeltojen vieriltä en kerää, koska viljelijä myrkyttää peltoja. Pitääköhän ensi kesänä laittaa nokkosensiemenviljelmä!

3 kommenttia:

  1. Ohoh! Tämäpä oli mielenkiintoista. Olin jo harmitellut, kun en tänä (-kään) vuonna tokeentunut nokkosten keräämiseen. Siemenille taitaisin hyvinkin ehtiä. Kiitos siis tästä!

    VastaaPoista
  2. Hups!
    Olinkin kommentoinut jo tätä... Ei haitanne.

    VastaaPoista