tiistai 21. maaliskuuta 2017

Elämänhallinta?

No nyt voi katsoa vaikka vaalikeskustelua kudin kädessä, kun aloin tehdä Rohkelikko-tuvan kaulahuivia.
Kudotaan aina oikeaa. Voihan tietysti tehdä yhtä väriä liikaa, jos unohtaa laskea kerroksia. Ostin oikein Extrafine merinolankaa, joka ei kutia kaulalla. Huivi tulee lahjaksi Harry Potter- fanille.
Huolettaa hiukan pääni toiminta.Totesin kyllä, että kutoessa (neuloessa jonkun mielestä) kiinnostavat kuviokohdat tulevat helposti oikein, mutta yksitoikkoisesti vaihtuvalla osuudella herpaantuu. Enemmän kuin keskittyminen kutomiseen tai nimimuistin hataruus kysymystä nosti merkillinen aikasekaannukseni. Luulin onnittelevani ihmistä oikeana päivänä, vaikka olin viikkoa myöhässä. Selasin kalenteriani, huomasin merkkipäivän kalenterissani, laitoin kiireesti onnittelun -  solahdin siis viikko sitten menneeseen päivään. Huh. 

Pelottavaa on ajatella aivojen hämärtymistä, muistin menetystä, oman elämän hallinnan kadottamista, hataran elämän ahdistusta, muutoksia, joille ei voi mitään. Pitää vain ajatella, mitä kaikkea vielä pystyy hoitamaan.Nöyräksi tuollaiset säikäykset vetävät.

*** Bloggeriin oli tullut uusia teemoja tai malleja. Kokeillaan tätä, kun lopulta löytyi paikka, mistä pääsee kirjautumaan. Se on alareunan Blogger-tagista, siis ainakin siitä. Päivä kuluu, mutta onhan tämäkin harrastus!

5 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Muistista. Eikös se ole positiivista, että vielä huomaa sekaannuksensa. Ajattelen toisinaan 96-vuotiaaksi elänyttä äitiäni, joka viimeiset vuotensa oli melko muistiton. Toisinaan hän puhui siitä huumorin varjolla, toisinaan etsiskeli tavaroitaan ahdistuneena. Etsin tässä yhden illan ja seuraavan aamun ranteenlämmitintäni. Muistin, että olin ottanut sen pois epätavallisessa paikassa, mutta missä. Sitten se tuli yllättäen vastaan tv-tuolin uumenista. Naurua riitti. Niin kauan on ok, kun naurattaa. Ahdistuminen muuttuu helposti itseä ja lähimmäisiä piinaavaksi kontrolliksi.

   Poista
  2. Toivotaan, että alkaa vain naurattaa, kun toilailuista tulee jatkuvaa.

   Poista
  3. Mä sanoosin, jotta sulla on liikaa tekemistä😂😂😂!! Sä meet sekaasin!! Ei trenkää ottaa kun yks ylimääräänen päivähän, niin pysyy ruarus☺️👍🏻💪🏻!
   Totta puhuen MUN pitääs olla hualihnani, koska oon just kohta 64 ja mulle saattaa sattua vastaavaa!!😳
   Sormijumppa menöö viälä eessuntaassun, mutta sitä on tyäs harijooteltu asukkahien kaa😆.

   Poista