tiistai 22. toukokuuta 2018

Huh hellettä

Olen ollut muutaman päivän kerrostalokodissani. Sisällä on lämpöä 27 astetta. Viime yönä vedin patjan lattialle ja tuntui hiukan viileämmältä kuin sängyssä. Tänään oli lääkäriaika, sitä varten tulin. En valitellut mitään, ettei tarvitsisi kesäaikaan täällä asioida. Aamulla on kolestrolikoe laboratoriossa ja sitten taas Torppaa kohti. Uudet kokeet kirjattiin jo lokakuulle. Voisin pitää tätä virolaista lääkäriä omalääkärinäni. Hän kertoi Suomen saaneen EU:lta huomautuksen siitä, ettei sydäntapahtumapotilaille ole järjestetty riittävästi tukea ja seurantaa. Meillä pitää itse pitää huoli ohjauksesta ja seurannasta. Kutsuttiin minut yhteen sairaalan järjestämään ensitieto- koulutukseen sekä oli laboratoriokontrolli  kolmen kuukauden kuluttua. Silloinkaan ei ollut lääkärin tapaamista. Ohje olisi, että ensimmäisen vuoden ympäri olisi järjestettynä henkistä tukea, toiminnan ohjausta ja tilanteen lääketieteellistä seurantaa.

Pääsen huomenna Torpalle naapurin kyydissä, kun hän on ollut tässä kaupungissa hoitamassa lapsenlapsiaan. On täällä tietysti helppoa toimia, kun kaikki perusasioinnit ovat pienen kävelymatkan päässä, mutta toivotaan että pystyn olemaan paljon siellä syrjäkylän tuvassani. Pitää heti tarttua kastelukannuun.

2 kommenttia:

  1. Voi miten ymmärrän kaipuusi Torpalle, kun olet sieltä poissa. Vaikka aikoinaan meillä oli suurta viisautta luopua kesämökistä, haikeudella muistelen kesäiltoja, kun istuskelimme mökin terassilla katsellen järvelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt ennen lähtöä tuli vähän pelkoakin syrjäkylillä yksin asumisesta mieleen, kun verenpaine yllättäen on tänä aamuna kovin alhainen, niin että on heikko olo. Ehkä se johtuu tästä liiasta kuumuudesta, minulle liiasta. On tämä erilaista kuin viime kesänä, kun koin olevani perusterve. Luulin olevani.

      Poista