sunnuntai 19. huhtikuuta 2020

Iloa etsimässä

Panoraamakuva Vaajavirralta
Tässä joutuu ohjaamaan itseään tavallistakin paremmin, ellei halua vajota apatiaan. Huhtikuussa luonto on mielestäni rumimmillaan, ruskeanharmaata ja kuollutta. Sellaista tosin etelän lomamaissa on suurimman osan vuotta. Liikuntaintokin oli alamaissa, jalat raskaat. Lähdin kuitenkin alamäkeen liikkeelle ja taas tuntui, että veden ääreen päästyäni olo alkoi elpyä. Istuin lahonneen veneen keulassa ja katselin veden läikettä.Vihreätä ei täällä näy missään, mutta aurinkoisessa rinteessä näkyi tarkemmin katsoen kevään lupaus, suurentuneita silmuja oksissa.

Vaikuttaako tämä yleistilanne unen laatuun, kun uneni on alkanut pätkiä enemmän? Hiljaisten päivien vastapainoja ovat taas viime aikoina olleet vilkkaat unet. Yhdeltä olin kouluikäinen, menossa uuteen kouluun, jossa ilokseni sainkin heti kavereita. Kolmelta olin opiskelija, jonka asuntoon yllättäen ilmaantui nukkumaan muitakin ja se olikin kai soluasunto. Viideltä olin Amerikassa lapsuuskaverini Raijan kanssa (illalla katsoin Netflixistä amerikkalaista elokuvaa) ja menossa New Yorkin keskustaan johonkin juhlaan. Olimme majapaikassa kaukana keskustasta, tavarat olivat hankalassa paikassa eikä meillä ollut dollareita. Sukulaiseni antoivat joitain paperireita metrolipuiksi. Raija huomasi tutunnäköisen ihmisen autossa ja meni kysymään onko hänkin menossa keskustaan. Se olikin kansakoulukaverimme Tapio ja hän lupasi  meille kyydin New Yorkin keskustaan. Takkini vielä puuttui, kun heräsin. Olipa niin vilkas ja seurallinen yö, että piti päivällä ottaa poikkeuksellisesti kunnon päiväunet!

2 kommenttia:

  1. Kyllä mullakin yö pätkii kahteen, mutta tuo sun unikavalkadisi on jo huippu. Siitä on apatia kaukana!
    Ihmiskontaktien puute siinä vissiin on punainen lanka.
    Ei virtuaalikontaktit eläkeläisellekään riitä. Minuakin alkoi ihan itkettää, kun yhdeksänvuotias Muru kävi ovella isänsä kanssa ja peruutti kauemmas lähettämään etähalia mummelille ja vaarille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime yö meni onneksi kahdessa osassa ja aamukahdeksaan.Näin torpan ikkunasta ensin, että lehmiä talutettiin pihan poikki naapuriin päin ja sitten alkoi väkeä virrata. Tajusin, että kauan tyhjillään olleen naapuritalon suku pitää vuosittaista kulttuurifestivaaliaan. Oli luentosarja, kuoroja harjoitteli, tauluja ja kudonnaisia levitettiin näköjään yhteisten ulkorakennusten seinille. Meidän piti tyttären perheen kanssa juuri lähteä kauppaan, mutta en löytänyt ketään tungoksesta.

      Poista