sunnuntai 5. heinäkuuta 2020

Maalaispihan tuoksuja






Minulla on tapana mennä hetkeksi istahtamaan saunaan, kun Aitokiuas on jäähtymässä ja saunassa vielä nelisenkymmentä astetta. Saunassa on puhdas, hiukan makea tuoksu, mukana koivuvihdan hajua. Siinä voi hetken leppoisasti meditoida katsellen korkeiksi kasvaneita tatareita. En tiedä, onko tukassani nokkosen hajua, kun huuhtelin sen nokkosvedellä. Koronatukkani ei ole vielä kasvanut niin pitkäksi, että pystyisin sitä kunnolla haistelemaan.
Saunastakin voi oppia nauttimaan itsekseen.

Uusi tuoksu minulle on matara, josta luin jostain vanhasta kirjasta. Siinä mataraa tuotiin huoneisiin antamaan hyvää tuoksua. Huomasin, että pihani laidalla kasvaa ahomataraa, jonka olin säästänyt viikatteelta. Tosiaan, se antaa hienon, kevyen tuoksuhäivähdyksen, kun huoneeseen astuu.Se ei heti lakastu maljakossa, vaikka onkin hento kasvi.

Melkein kuin olisi ollut herättäjäjuhlilla, kun mielikuvat liittyvät körttiradion ohjelmaan. Vielä on jäljellä päätösseurat. Hyvin on Herättäjäyhdistyskin oppinut digikeinojen käytön.

6 kommenttia:

  1. Laitan nyt ettei jää. Kirjastossa osui silmään Pieni eläkekirja ja kun menossa on vaihe työ ja eläkkeelle niin kirjan lainasin. Jotkut asiat eivät vanhene kuten työelämän haasteet hyvässä ja pahassa. Taaksejättäminen ja anteeksiannonnymmärrys ja uuden kohtaaminen. Hyvä lukea. Niin sitten katsoin kuka takana ja reitit ohjasivat tänne. Sekä muihin rikkaisiin maailmoihin. Kun kylvää aina ei sadosta tiedä. Kiitos kylvöstä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos yllättävästä viestistä! Tulitko Kolmas portti-blogin kautta tähän?

      Poista
    2. Oikeastaan ET lehden blogikoonnin kautta. Blogimaailmaa-kaan ei ole tullut seurattua - se on hengästyttävän laaja. Mutta kirjasi siis ihanan lyhyt ja sopivasti tiivis.

      Poista
    3. Kolmas portti- blogin aloitin jäädessäni eläkkeelle, ikäänkuin seuratakseni kuinka minulle käy. Viiden vuoden päästä.vaihdoin nimen ja sitten taas kolmannen. Kaikki kertovat ikäihmisen elämänvaiheista.



      Poista
    4. Piti vielä sanomani, että ihme kun tämän löysit, kun en ole millään blogilistalla.

      Poista
  2. Etäherättäjäjuhlissa minäkin aika tiiviisti. Lauantaina pesin ikkunoita kuunnellessani. Haikeilla mielin muistelin miten miehen kanssa ensimmäisillä yhteisillä juhlilla olimme Seinäjoella vuonna 1972. Viisi viikkoa juhlien jälkeen saimme esikoisemme.

    VastaaPoista