lauantai 23. tammikuuta 2021

Rauhanhäiritsijä

Eilisiltana asetuin nojatuolissa leppoisiin kotiseuroihin, kuuntelin körttiseuratallennetta ja samalla kudoin taas kerran langanloppusukkaa. Ilman käsityötä en oikein pysty keskittymään puheeseen. Puhelin kilahti, sähköpostiviesti. No katson sen, se oli Omapostista. Varmaan Lapuan Sanomien lasku, no katson kuitenkin. Ei ollutkaan, vaan puhelinliittymäni  lähettämä lasku Welho- laajakaistasta. En ole sellaisesta kuullutkaan! Alkukuusta uusittiin  puhelimessa Torpan pöytämokkulan sopimus, mutta mistään Welhosta ei puhuttu. Ja nämä liittymälaskuni ovat e-laskuina, eivät koskaan Omapostissa. Rauhani oli pilalla, mitä on tapahtunut? Kirjauduin liittymän palveluun, sekin takerteli kun salasana piti uusia vaikka se oli tallessa. Siellä oli "palvelujeni" joukossa uusi matka-netti, 10 €/kk ja laskujen joukossa tämä lasku. Kun tarkistin puhelimessa tehdyn sopimuksen vahvistuksen, uuden simkorttini sopimuksen jäljessä tuli uudella sivulla tämä matkanettisopimus, jota en ollut huomannut. No kirjoitin laskukohdan asiakaspalautteeseen, etten ole tällaista tilannut enkä saanut. Aamulla huomasin, että yöllä oli tullut sähköposti, että numeroitu liittymä on peruttu asiakkaan aloitteesta. En löydä sopimuksista mitään numeroakaan, että voisin tarkistaa. Katsoin palvelusivuilleni, ylimääräistä ei ole poistettu. Kirjoitin taas asiakasviestiä. Mitään ei ole kuulunut.

Ajattelin illalla, että ei tämä ole iso asia ja kyllä tämä pian selviää ja tytär kertoi että hänellekin oli  tapahtunut aivan samoin, oli tilauksen päälle tullut ylimääräinen toiminto laskuineen. Kuitenkin nukkumaan käytyäni asia alkoi kiertää mielessä. Onko tässä jotain muutakin ongelmaa, onko joku tunkeutuja päässyt tileihini ynnä muuta, kenen kanssa oikein puhuin liittymien uusimisesta. On sitä sitten avuton itsensä kanssa, kun järkevä rauhoittelu ei auta nukkumaan. Olinko jo nuorempana tällainen vai onko tämä vanhuutta? Mies ainakaan ei olisi valvonut, vaan pannut asian johonkin aivolokeroonsa ja ottanut sen joskus sopivalla hetkellä hoitaakseen tai odottanut, että minä hoidan. Aamuyön puolella nukuin sitten kyllä. Harmittaa kuitenkin tuollainen ylimäärien ujuttaminen. Vähän samanlaista oli syyskuussa, kun jääkaappitilausta Torpalle seurasi luotollinen Aktiivirahatili mastercard-kortteineen. Tilasin jääkaapin puhelimella ja tuotiin samana päivänä, kiitos siitä, lasku tulee perässä puheella. No sen kanssa en kyllä valvonut. Sain kortin ja tilin perutuksi vasta joulukuussa, kun olin maksanut pienen käyttölaskun. En minä mitenkään kaipaisi elämääni tällaisia virityksiä ja asioimisia, joissa on ikäänkuin epävarmalla pohjalla kaikkien nettiuhkien maailmassa.  
No nyt asetutaan rauhassa lauantaiehtooseen saunan, kardemummaa tuoksuvan puolukkapiirakan ja dekkarin seurassa!

1 kommentti:

  1. Kommentti itselle: On se hassua, että katsoo ja lukee dekkareita rentoutukseksi, mutta kun itselle sattuu pienikin harmi, uni kaikkoaa ja puhetta piisaa!

    VastaaPoista