keskiviikko 21. huhtikuuta 2021

Pikalähtö

En tiennyt vielä aamulla herätessäni, että illalla katselen kaunista iltaa Torpan maisemissa. Tein äkkilähdön, kun tein tilaa koronaepäillylle nuorelle. Olisikohan siirtyilyistä kotiboksieni välillä jotain hyötyä aivotoiminnalle, kun piti löytää uusia reittejäkin? Entinen bussilinjani oli juuri käytön vähyyden takia  lakkautettu, tuli esiin kun yritin ostaa lippua, mutta löysin bussi-juna- bussi-bussi-taksiyhteyden toista reittiä. Ei näissäkään välineissä montaa matkustajaa ollut, yksi tai kaksi vaunussa. Kauanko kannattaa ajaa niitäkään?
Sain tyttäreltä kehuja nopeasta päätöksenteosta. Itse asiassa olen tänä talvena jahkannut lähtöjeni kanssa edestakaisin, mutta näköjään tarvittaessa osaan olla ripeäkin. Ja on hyvä mieli, että antamalla kotini käyttöön sain autetuksi ongelman ratkaisussa, kerrankin jotain hyötyä minusta.
Täällä Torpalla kevät etenee ja maa tuoksuu, lunta on vielä ojissa. Maa odottaa kuivumista ja uutta siementä multaan. Linnut visertävät joka puolella eikä pöly lennä. Ilta on täällä valoisa pitempään kuin Jyväskylässä.
Huomasin kyllä, että alan viihtyä kaupungissakin, kun on ollut ohjelmaa, lääkäreitä ja pyöräilyä ja kyläilyä ilman maskia. Normaalikyläily tuntui aivan oudon hyvältä ja vielä kuitenkin vähän epäilyttävältä. 
Lääkärikäynneistä maininta, että mammografiaan ei kuulemma enää tarvitse mennä kahden vuoden välein, ellei ole ilmennyt varsinaista ongelmaa. Yli 75- vuotiaiden mammografian hyödystä ei ole näyttöä.  Asiat oli hyvin, siitä tiedosta maksoin taas 500 euroa. Saatan jatkossa jättää kontrollikäynnit tekemättä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti