lauantai 10. huhtikuuta 2021

Sääriippuvainen

Vaihtelevatko mielialasi sään mukaan? Meteorologinen herkkyys vaihtelee, toiset ovat sääriippuvaisia, toiset melkein immuuneja sääilmiöille. Hiukan sitä on tutkittukin ja eroja havaittu. Aurinkoisuus, kuu, ilmanpaine, kosteus, lämpötila ja tuuli vaikuttavat ihmisiin monin tavoin, aurinkomyrskytkin on mainittu. Aurinko yleisesti piristää. Hellittämätön porotus on kuitenkin monelle ahdistavaa. Jos on sairauksia, vaikutukset tuntuvat enemmän kuin terveillä ja oireet lisääntyvät. Vanhastaan muistetaan vanhusten kolotusten pahenevan säämuutosten edellä. 
Minä taidan olla kovinkin meteomaani, sääriippuvainen. Kun tänä aamuna aurinko tervehti tupaan tullessani, on elämä heti kohdallaan.

2 kommenttia:

  1. Talvi taittuu ja kevään merkkejä maassa ja ilmassa. Maalla se tuntuu vahvemmin. Märkä multa tuoksuu, vedet virtaa kohisten ja joutsenten torvet kuuluu kauas. Ihmisen elämässä voi olla kaikkea. Luonto jatkaa kiertokulkuaan. Huhtikuu on kirkasta valoa kun lehdet ei vielä pehmennä. Huhtikuun aurinko on niin terävä. Siksi pidän pilvisistä päivistä pienestä sateesta auringon pilkkeestä. Pitkään jatkuneet sadepäivät ei nyt alakuloa mutta rajoittavaa. Siksi kait pouta päivä on että nyt vapaa tulla ja mennä. Kuvat tässä silmän lepoa. Niihin voi hetken pysähtyä. Terv P

    VastaaPoista
  2. Vaihteleva sää päivän mittaan olisi minun suosikkini, jos saisi valita, aamulla aurinko, sitten pilviä, pieni sade, kirkastuva taivas jne. Maalla oli raikasta, kaupungissa tuuli pöllytti hiekkaa kaduilla, kun palasin. Huhtikuun vitsaus.

    VastaaPoista