keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Jouluvaloa

Talvipäivänseisaus. Taas on menty kohti pimeää ja nyt käännytään valoon. Kesän valolatauksilla päästään pitkälle, joulu tuo väriä taitekohtaan ja sitten alkaakin päivä kukonaskelin pidetä. Tämä on pohjoisten kansojen tietotaitoa, jota eteläisemmät monasti ihmettelevät. Sähköttömänä aikana oli omat keinonsa. Hämäränhyssyn vietto oli lepohetki töiden lomassa. Saattaisi se olla rauhoittava läsnäolon hetki nytkin. Keille joulu merkitsee taivaallisen valon ja tähden syttymistä, saavat siitä henkistä voimaa. Lapsenlapsi sanoo Tähti, tähti niin vakuuttavasti, että piti käydä ostamassa hänelle valotähti ikkunaan. Lumen valo puuttuu jouluni ympäriltä tänä vuonna. Jätin lämpöisen pikku pesäni ja tulin joulun valmisteluun pojan perheeseen. Toivossa eläminen on eteenpäin piirtyvä valojuova.Varjot kirkastavat valon. Hyvää joulunaikaa!

5 kommenttia:

  1. Tähti, tähti...
    Ei ole meilläkään lumen valoa joulussa, mutta paljon on rakkauden valoa kaikkialla, lasten silmissä ja aikuisten. Suloista joulua sinulle Annikki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, samoin sinulle. Helsingissä on kova tuuli. Olipa yksi söpö tilanne vähän aikaa sitten, kun aloin laittaa ruokaa. Taapero kollasi keittiön alakaappeja ja ähisti siinä odotettua kakkaa. Yhtäkkiä huomasin, että hän oli avannut kielletyn laatikon ja heitti lattialle kourallisia seesaminsiemeniä. Mitä teen ensin? Vedin ruuan syrjään, hoidin kakkavaipat ja imuroin viimeksi lattian. Taapero kurkki nurkan takaa, kun ei tykkää rikkaimurin äänestä. Minua nauratti, tuli varmaan nuoruus mieleen tai se, ettei aina tarvitse olla tällaisessa säpinässä.

      Poista
  2. Ihanaa, kevät!! Olen NIIN kevään ihminen, että kohta pitää sitä suitsista vetää, ettei mene liian nopeasti ohi☺️🙈!!
    Kerro rakkaita terveisiä ja joulun toivotuksia pojan perheelle ja tietysti sinulle ❤️❤️❤️❤️

    VastaaPoista
  3. Joulun suloisuutta sinne pikkuisen ja niitten isompienkin kera!

    VastaaPoista