sunnuntai 6. tammikuuta 2019

Million years ago

Uusi Voice of Finland- kilpailu alkoi perjantaina. Olen katsonut näitä esityksiä, koska ihailen nuorten ihmisten ponnistelua unelmansa toteuttamiseksi. Mukana oli syyrialaissyntyinen Joli Malki, jonka esitys sai minut itkemään vuolaasti, vaikka en aluksi saanut englanninkielisistä sanoista paljonkaan selvää. Ennen esitystä hän kertoi rakkaan äitinsä kuolleen vuosi sitten ja että hän omistaa laulun äidilleen. En ollut ainoa, joka itki, myös tuomarien silmät kostuivat. Miten jollakin voi olla tällainen taito ja karisma tuoda lauluunsa valtava tunnelataus! Laulu oli Adelen Million years ago ja sen sanat kuuluvat näin .
Ne on käännetty myös suomeksi.
Luulen, että kaipasin ja itkin varhaisen lapsuuden äitisuhdetta. Asuin hänen kanssaan puolitoista vuotta Torpan peräkamarissa, ennenkuin hän lähti miniäksi isän kotimökkiin naapurikylään ja alkoi toisenlainen aika. Kaipaan usein myös toisenlaista ilmaa, ystäviä, toisenlaista aikaa kuin tämä hetki, on asioita jota kadun. Tämä esitys osui minuun.
Tästä voit kuunnella laulun (valitettavasti mainoksineen), jos et ole katsonut tätä ohjelmaa.

3 kommenttia:

  1. Hyvänen aika sentään! Kylläpä oli koskettava. Minulta menevät tämmöiset niin ohi, kun kovin harvoin avaan television.
    Kiitos tästä!

    VastaaPoista
  2. Samoin kuin edellinenkin! Olipa vaikuttava esitys. En yleensä katsele mitään laulukisoja, mutta tällaista kuuntelisin mielelläni. Kiitos jakamisesta.

    VastaaPoista
  3. Minä kuuntelen yleensä vain klassista tai hengellistä musiikkia, mutta joskus television kautta tulee vastaan tällaistakin kokemusta.

    VastaaPoista