lauantai 29. helmikuuta 2020

Ilo ja varjo


Hyvistä hetkistä pitää ottaa kiinni, huomata ne tänään. Tässä iässä on tietoinen ajan varjoista. Ikä painaa silloin, kun on sairautta. Kun vointi on hyvä, ei ikäkään aina tunnu. Elellään niinkuin ennenkin. Hyvä arki ja pienet juhlahetket ovat arvossaan.

Jatkuvasti kuulee ikätoverien ja vähän vanhempien ja myös nuorempien murheista ja äkillisistä tai hivuttavista kuolemista. On omaa ja toisen sairautta, uusia oireita, muistin menetystä, kipuja, pelon kalvamia öitä.  Se koskettaa. Surettaa hän, joka hoitaa hyvin sairasta miestään ja itse on sokeutumassa. Surettaa monen omaishoitajan raskaat päivät ja yöt omien vaivojen keskellä. Vaikka leskeksi jääminen on rankkaa, on elämässä oma vapaus. Tänään kävelylenkillä ajattelin, että minulla on vielä paljon menetettävää ja paljon sellaista, mistä voi täällä kaupunkikodissakin voi iloita. (Tämä toinen kevätpurovideo taitaa toimiakin!)


1 kohde on va

3 kommenttia:

  1. Niin se on, paljon on varjoisaa ihmisen elämässä ja lähellä kulkevienkin kohtaloissa. Purojen solinat ei aina pääse kuulumaan digimaailman verkostoissa, mutta puron äärelle voi hakeutua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevätpuron ääni on jotain niin virkistävää, vaikka tänä vuonna se on kuulunut koko talven.

      Poista
  2. Sait puron laulamaan meillekin! Kiitos!

    VastaaPoista