maanantai 25. toukokuuta 2020

Ihana aamu

Käki kukkui, kun avasin ikkunan, kukkui melko lähellä. Kun avasin kuistinoven, oli sähkölangoilla kaksi haarapääskystä, kolmaskin lennähti paikalle. Eivät säikähtäneet oven avausta. Toivotin ne tervetulleiksi ja toivoin, että asettuisivat taloksi. Näytti olevan kilpakosinta meneillään. Kaksi katosi, kolmas jäi parittomana langalle. Talon nurkkaan räystään alle tekee pienikokoinen lintupari pesää. Tikka on talven aikana tehnyt seinään reiän.
Kaunis ja kirkas aamu, linnunlaulua täynnään. Luonto alkaa vihertyä. Olo on erinomainen hyvin nukutun yön jälkeen. Heräsin kuudelta. Istutin 16 itänyttä perunaa maahan. Tein vanhan kottikärryn metalliseen pohjaan pari reikää ja laitoin kärryyn multasäkin, kylvin keräsalaattia. Kärryä voi siirtää varjoon tai aurinkoon. Laitoin mullat valmiiksi parvekelaatikoihin ja ruukkuihin. Sisar on tulossa ja käymme puutarhalla. Aamun mittaan on uunissa valmistunut tonnikalapiirakka, nyt tulee banaanileipää, kun oli vanhentuvia banaaneja. Kanakeitto on valmiina. Tällaisena aamuna on energiaa. Useina aamuina tähän mennessä on vasta selailtu nettilehdet ja -sivustot.

3 kommenttia:

  1. Hauska innovaatio, kottikärrysalaattipenkkinä! Energia-aamut kannattaa hyödyntää!

    VastaaPoista
  2. Aamut voivat kyllä olla välillä kovin erilaisia. Niin paljon riippuu siitä onko saanut tarpeeksi unta. Onko pitänyt pyöriä unettomana vuoteessa tai herätä liian aikaisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä unen laatu ja määrä ovat ratkaisevia aamun laadulle. Niitä vain ei ole helppo säätää, vaikka olen opetellut. Pienikin muutos voi siirtää uni-ikkunan tunneilla.

      Poista