perjantai 19. toukokuuta 2017

Mikä päivä!

Oli ensimmäinen kevätpäivä, aamulla portaille astuessa vaikutelma kuin ulkomailla lentokoneen portailla : lämmin ja kostea ilma, linnunlaulu kaikkialla.
Mutta meillä oli sisareni kanssa hikinen urakka edessä.Tyhjensimme veljen kaksiota, pakkasimme vaatteita, kirjoja, pikkutarvikkeita, petivaatteita, laatikoiden kaikenlaista sisältöä. Kuinka valtavan paljon olemme kantaneet hänelle vaatetta viiden vuoden aikana, talvitakkejakin seitsemän! Minä olen etsinyt vaatetta lähinnä kirppiksiltä. Roskiin meni nyt monta pussillista, pussilakanakin täyttyi poistovaatteista. Varasto täyttyi kasseista. Uutta paikkaa ei ole tiedossa, mutta entistä pitää päästä remontoimaan eikä häntä sinne enää oteta.  Erikoissänky oli jo viety pois. Omat huonekalut odottavat parvekkeella, mitä tulee tapahtumaan. Välillä kävimme sairaalassa veljeä katsomassa. Silmälasit olivat jääneet pyörätuolin alle. Hommasimme ajan optikkoliikkeseen silmälääkärille ja järjestimme kuljetuksen.  Emme kertoneet asunnon tyhjennyksestä eikä hän ollut puhetuulella meidät nähdessään. Tädin autteleminen olikin mukavaa, kun hän aina ilahtui näkemisestä. Kun uusi paikka tulee, edessä on muuton järjestäminen, sen asunnon kalustus, varustus ja tavaroiden asettaminen. Sisarten velvollisuus.
Torpalle päästyämme pidimme kesän kunniaksi juhlahetken: söimme ulkona jätskit.

Nyt illalla alkoi Torpalla puhelimen nettiyhteys viimeinkin toimia, varmaan tilapäisesti. Muuta yhteyttä tänne ei saa ja kaikki haut takkuavat. Taitaa someaktiivisuus vähetä kesän aikana. Ja televisiossa näkyy yllättäen vain muutama kanava. Illalla sain kanavavirityksen toimimaan ja kanavat löytyivät, mutta nyt taas ei näy nelonen eivätkä kaikki muutkaan kanavat. No, olenhan minä elänyt aikana, jolloin ei ollut sähköäkään. Puhelinta ei lapsuuskodissani ollut koko nuoruuteni aikana. Kuinkahan käy, kun tänne yhdistetään uusi maanalainen sähkölinja, jonka päät ovat jo tuvan nurkalla, toimiiko se vai koetaanko sähköttömyyskin? -Selvittiin sitä talvisodastakin, sanoi aikanaan naapuri putkiremonttimme alla.

Mitä synkistelyä! Nythän on ihana kevätilta! Kurjet ja joutsenet joikuvat, käki kukkuu, tulppaanit nousevat, piha alkaa vihertyä, syreeneissä on isot silmut.
Pystyn vielä hoitamaan itse asiani ja pääsen liikkeelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti