perjantai 13. maaliskuuta 2020

Kaukana kavala maailma?

Aamulla avautui torpan ympärillä lumenpuhdas  maailma, kun avasin säleverhot. Vanhan pihapihlajan naava kertoo saasteettomasta ilmasta. Kuitenkin kavala virus uhkaa terveyttä ja elämänmuotoja. Media on täynnä koronavirustietoa.
Oopperaesitys, johon minulla on lippu, on peruttu nyt ja koko kevään ajaksi. Pitääkö jättää harrastusryhmät (ehkä ne on peruttukin) ja junamatka lapsenlapsen synttäreille? Minähän olen kai riskiryhmää, 70 vuotta ja on perussairaus. Pandemiatietoisuus imeytyy minuun hitaasti. Jotkut kokevat voimakasta pelkoa. Ehkä  he kohtaavat kuolemanahdistuksen ensimmäistä kertaa. Jos koulut ja päiväkodit suljetaan, yhteiskunta ajautuu kaaokseen, kun isovanhempia ei saisi pyytää lasten hoitajiksi. Taloudelliset menetykset ja konkurssit uhkaavat yrittäjiä, jos normaali toiminta tyrehtyy. Valtion budjetti painottuu terveydenhuoltoon ja monet hankkeet siirtyvät. Nyt ei voida tietää, kuinka laajaksi viruksen vaikutukset ulottuvat ja voidaanko sitä estää.
Linnut sirkuttavat jo vaimeasti pihapuissa. Kun lintuinfluenssa oli vaarana, uhka oli kuin kaikkialla ilmassa, täälläkin, nyt se on muissa ihmisissä ja heidän kontaktiverkostoissaan. En voi nyt kuitenkaan jäädä tänne erakoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti