tiistai 13. lokakuuta 2020

Kokeilu

Kokeilen tätä Bloggerin  mobiilisovellusta. Nevalla tuli vastaan uusi tuttavuus. Luulin, että joku lintu oli oksentanut pihlajamarjoja, mutta huomasin, että nippu oli varressa kiinni. Puhelimen Google Lens ei tiennyt, mutta marjastajien facebookissa tiedettiin heti, että suovehka. Olen vehkaa toki nähnyt, vaikka en sillä paikalla, mutta marjoja en ole nähnyt. Suovehka on myrkyllinen, mutta kuivattuna ja keitettynä juuriaan myöten käyttökelpoinen ja ravinteikas. Noita marjoja on käytetty mausteena. Pitää panna korvan taa nälkävuosien varalta. 
Eri tavalla tämä sovellus toimii, jotenkin yksinkertaisesti, mutta toimintoja ei näy monikaan, ei löydy esikatselua ja missähän on julkaisunappi? Ja sanat muuttuvat tosi paljon, vasta julkaistessakin.

6 kommenttia:

  1. No kuvat näköjään pysyivät nyt, toisin kuin puhelimella perusohjelmaan kirjoitettaessa.

    VastaaPoista
  2. Hienoja värisävyjä kulkemassasi maastossa.
    (Katsotaanpa, ottaako sovellus kommentin!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli kommenttisi. Piti tänään käydä kokeilemassa poimuria, kun luin että silläkin voi poimia karpaloa. Tuli neljä litraa, ennenkuin vilu valtasi. Voi sitä vielä jotain auttavasti oppia, karpalosta ja sovelluksista!

      Poista
  3. Minä olen NIIN tympääntynyt kaikkiin uusiin sovelluksiin ja lataamisin. En ole koskaan ollut teknisesti kovin taitava. Nyt taas tuli tuonne sähköpostiin ehdotus jostakin VR:n uudesta sovelluksesta, joka tekee asioinnin sen myötä helpoksi. Helppoa minun mielestäni oli kävellä aemalle tiskin taakse ostamaan matkaliput. Kun muutin vähän yli 20 vuotta sitten etelään Korsossakin oli vielä asema, josta saattoi ostaa liput ja tila missä lämmitellä junaa odotellessa.

    No tiedänhän minä sen. etten pysty ajan ratasta kääntämään taakse päin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lippuja myyviä asemia on enää vähän, Jyväskylässäkin lippuluukku suljettiin. Lippuautomaatteja on useassa paikassa, mutta ne eivät aina toimi. Minulla on Vr- sovellus ja pankkiin mobiiliavain. Matkalla ollessani en sillä keinoin saa lippua ostetuksi, en millään, ertä voisi vahvistaa ja että pääsisi pankista takaisin Vr :n sivulle. Pitää käyttää vanhempia keinoja. Kerran tytär osti kotikoneellaan minulle lipun ja lähetti sen sähköpostiini,

      Poista
  4. Istun nyt junassa. Tasaista matkantekoa. Yritin saada tolkkua VR.n aikatauluista Vr.n nettipalvelusta. Heikommaksi on mennyt. Oletuksena pidetään eri laitteiden osaamista ja käyttöä. Jonkun kapinaliikkeen ehkä aloitan. Monessa kohtaa samaa mieltä kuin kirjoittaja. Kiitos äksystä kannasta.

    VastaaPoista