lauantai 24. lokakuuta 2020

Luonto ylistää

Ihmettelen vähän itsekin, kuinka paljon olen vanhemmiten innostunut luonnon yksinkertaisista ilmiöistä. Muistan kuitenkin, että nuorempana en kuullut lintujen laulua tai huomannut kevään tuloa, ennenkuin havahduin täyteen kesään. Pää oli täynnä muuta asiaa ja sisäistä puhetta. Ihminen haluaa jakaa kokemuksiaan toisten kanssa ja blogi on palvellut sitä tarkoitusta: katso tuota!
Luin tulevan Henki-lehden, vielä Hengellinen Kuukausilehti, viime numerosta Fransiskus Assisilaisen Aurinkolaulusta. Aale Tynnin käännöksessä Fransiskus kutsuu ylistämään Herraa ihmeellisen luotujen kautta tai niiden vuoksi.
Otteita runosta: 
"Ole ylistetty, Herrani,sisar kuun ja tähtien vuoksi, olet ne taivaalle luonut kirkkaaksi ja ihaniksi ja kauniiksi.--
Ole ylistetty, Herrani, sisar veden vuoksi, joka on perin hyödyllinen ja nöyrä ja ihana ja kaino.--
Ole ylistetty, Herrani, äitimme sisar maan vuoksi, joka meitä ravitsee ja hoivaa ja tuottaa monenlaiset hedelmät ja värikkäät kukkaset ja yrtit."
Luontoveljiämme ovat veli aurinko, veli tuuli ja veli tuuli.
Näiden keskellä jos saa elää, elää ikäänkuin seurassa ja sielun hiljaisessa kiitoksessa.
Nyt ovat ilonani kukkaan puhjenneet kaktukset, koko kesän parvekkeella viettäneet . Ja viisivuotiaan piirros, voi kun pääsisi taas tapaamaan. Iloa on myös, jos voi  leipoa kiireisille jotain hyvää, jos on juhlan aihetta, vaikka tapaamiset ovat etänä. Erityisruokavalioihmisille voi tulla valkosuklaa-karpalokakku tai vaikka  suklaakakku. 
Illlalla tein vielä pienille rippikahveille ilman pohjaa olevan suolaisen piirakan.

2 kommenttia:

  1. Tähän ei ollut vielä kommentteja. Ehkä niitä ei aina tulekkaan. Ensin luontoon. Selaan mielelläni kuvia kuten tässäkin blogissa. Maisemat ja muutkin kuvat vaikkapa maalatut portin pielet vievät ajatukset avarammille poluille. Kuva on enemmän läsnä kun siinä on kertomus mukana. Ruokareseptit yllättivät. Piirakkaohje oli uusi,jota kannattaa kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi, ken lienetkin! Ei minulle tule paljon kommentteja, useimmat lukijat jotka tiedän, eivät ole tottuneita kommentointitoimintojen käyttöön, se kun on tässä mutkikkaampaa kuin es.facebookissa. Aina joskus saan kuitenkin muita viestejä. Harvoin noita ruokareseptejä laitan,(ja uusia kokeilenkaan) nyt oli vain niin hauska tehdä jotain uutta kivaa lapsenlapsen rippipäiväksi.

      Poista