perjantai 27. tammikuuta 2017

Ruokasoodaa ja kotoilua

Valkoinen, uusi softmattoni joutui hajuamaan parvekkeella jo puolitoista viikkoa. Sinne se oli nytkin kokeilun jälkeen palautumassa, kun mieleeni tuli ruokasooda. Ripottelin sitä matolle kauttaaltaan. Vetelin lastalla jauhetta syvemmälle ja odottelin puolisen tuntia, ennenkuin imuroin perusteellisesti. Ja kas kummaa, haju katosi ja matto on päässyt tehtäväänsä tilan avartajana. Samantien tein pari muuta soodaohjeen mukaista operaatiota: Kurlasin arastamaan alkaneen kurkkuni ja kuorin kasvojen ihon. Eikö ole hienoa tänä kemikaalialtistuksen aikana!

Kyllä tällä paikkakunnalla tarjontaa riittää: kulttuuria, seurakuntaa, yhdistyksiä ja liikuntaa kätevien yhteyksien päässä. Tarjonnan ja osallistumishalun välillä on minulla jokin suhde. Jos tarjontaa on yllin kyllin, tulee ähky, jos sopivasti, se tuntuu ainutlaatuiselta. Eilisiltana löytyi läheiseltä uimahallilta uintimaksuun sisältyen kuntosali, vauhdikas jooga sekä uinti ja sauna. Taitaa kyllä itää yöunien takia uskoa, että enimmät liikunnat kannattaa sijoittaa aamupäivään.
Aika usein nousevat vertailuna mieleen edellisen kotipaikan palvelut. On täällä hyvät systeemit, mutta joskus nousee mieleen sateenkaariuimalan korkea avaruus ja hiljaisten aikojen rauha. Tai Kaijaleenan joogan syvällinen lepo. Kirkossa näyttää siellä olevan musiikkiopiston opettajien tämänvuoden konsertti. Ne ovat olleet hienoja tilaisuuksia. Menisin varmasti, jos olisin siellä. Torpan pihapiirikin piirtyy silmien taakse. Menee melkein kolme viikkoa, ennenkuin sinne pääsen. Silloin on kutsu veljen palvelusuunnitelman tarkistukseen. 
Tänään ajattelin pitää kotipäivän. Puusohvalla voi helposti torkahtaa lukiessaan. Nousin kovin varhain paperilehden lukuun, kun sellainen pitkästä aikaa kopsahti aamuyöstä postiluukusta.











4 kommenttia:

  1. Sohvasi näyttää kovin kutsuvalta! Tuommoinen olisi ehkä kipuilevalle selälle riittävän periksi antamaton.

    VastaaPoista
  2. Loistavaa, kun keksit soodan!!
    Sulla siintää silmien takana, niinkuin mullakin😍!! Ollut useampi viikko, kun ei ole päässyt möksälle😞!
    Ei kai se kurkku taas...!!😁🙁
    Sohva on kyllä kieltämättä houkutteleva😛

    VastaaPoista
  3. Kyllä sohvalle nuorisokin aina heittäytyy, niinkuin minun sängyllenikin, omaksuneet meikäläisten makailutavat. Sohva ei ole kova, siinä on tavalliset patjat.

    VastaaPoista
  4. Niinpä kyllä sooda ja etikka ovat ihmeaineita. Kun minä olin muuttamassa ja vanha koti piti siivota apunani oli ystävä, joka hallitsi ekologiset siivousaineet. Etikkaa ja soodaa!Kyllä sanomalehtipaperikin on ihmekirkastaja teräspinnoille, peileille ja laseille.

    Olipa hyvä kuulla, että olet päässyt sovintoon kauniin mattosi kanssa!

    VastaaPoista